politici privatnosti


Ko smo mi
Adresa našeg veb-sajta je: https://zenitbooks.com.

Komentari
Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu i korisnički agent pregledača posetioca radi pomoći u otkrivanju spama.

Anonimizirani niz kreiran od vaše e-mail adrese (takođe nazvan heš) može biti dostavljen Gravatar servisu kako bismo videli da li ga koristite. Polisa privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji
Ako postavite slike na veb-sajt, trebalo bi da izbegavate postavljanje slika sa ugrađenim lokacijskim podacima (EXIF GPS) uključenim. Posetioci veb-sajta mogu preuzeti i izvući bilo koje lokacijske podatke iz slika na veb-sajtu.

Kolačići
Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se prijaviti za čuvanje vašeg imena, e-mail adrese i veb-sajta u kolačićima. To je za vašu pogodnost kako biste ponovo popunili svoje podatke kada ostavite još jedan komentar. Ovi kolačići traju jednu godinu.

Ako posetite našu prijavnu stranicu, postavićemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke za prijavu i vaše izbore ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići za opcije ekrana traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako izmenite ili objavite članak, u vašem pregledaču će se sačuvati dodatni kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno ukazuje na ID članka koji ste upravo izmenili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-sajtova
Članci na ovom sajtu mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-sajtova ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio taj drugi veb-sajt.

Ovi veb-sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje trećih strana i pratiti vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na taj veb-sajt.

Sa kim delimo vaše podatke
Ako zatražite resetovanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u resetovanu e-mail poruku.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke
Ako ostavite komentar, komentar i njegova meta podataka će biti zadržani neodređeno. Ovo je tako da možemo prepoznati i odobriti sve automatski generisane komentare umesto da ih držimo u redu za moderaciju.

Za korisnike koji se registruju na našem sajtu (ako ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu videti, izmeniti ili izbrisati svoje lične informacije u bilo kom trenutku (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori veb-sajta takođe mogu videti i izmeniti te informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima
Ako imate nalog na ovom sajtu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da primite izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da č

uvamo zbog administrativnih, pravnih ili bezbednosnih potreba.

Gde se šalju vaši podaci
Komentari posetilaca mogu biti provereni kroz automatsku uslugu za otkrivanje spama.